Behandlingar

Nedan ser du våra behandlingar. Saknar du någon behandling vänligen kontakta oss så kan vi säkert hjälpa dig.

Vi tar emot patienter med akuta besvär på samma dag. Vid akuta besvär som värk, fraktur av tänder, tappade lagningar eller problem med visdomständer eller andra besvär med tänderna är ni alltid välkomna och ringa oss. På helger tar vi även emot akutfall inom en timmes varsel.

Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år. De har också rätt att välja tandläkare för allmäntandvården. De barn och ungdomar som inte gör ett aktivt val, kallas av den vårdgivare som har områdesansvar.

Behandling med bettskena är en vanlig och effektiv terapi för patienter som har problem att sova på nätterna eller om man har ett stressigt liv och pressar tänderna mot varandra eller om man gnisslar mycket tänder. Bettskena används även i syfte av att förhindra fortsatt nötning av tänder.

Önskar du en snabb och effektiv tandblekning? Vi tillämpar BrilliantSmile-metoden som är känd för effektiv och säker tandblekning utan bieffekter.

Tandblekning

BrilliantSmile ger dig vitare tänder på bara en behandling. Effekten är mycket tydlig. Med den här behandlingen behöver du inte heller riskera känsliga störningar eller ilningar i tänderna som tandblekning vanligen förknippas med. Dessa bieffekter är ytterst ovanliga med BrilliantSmile-metoden.

Förebyggande behandling är det bästa du kan ge dina tänder. Profylax eller förebyggande tandvård innebär bl a information om karies- och tandlossningssjukdomarnas orsak och förlopp. Det är alltid enklare och billigare att förebygga än att åtgärda uppkomna tandskador.

Vi utför det mesta inom tandkirurgi:

  • Implantatkirurgi
  • Visdomstandkirurgi
  • Parodkirurgi
  • Rotspetskirurgi

Rotbehandling innebär att man avlägsnar nerven (pulpan) i tanden och fyller kanaler med fyllningsmaterial.

När man får ett djup hål i tanden eller om man har fått ett slag mot tanden kan det sluta med en rotbehandling. Då har bakterier kommit i pulpa och orsakat värk. Vid en rotbehandling ska tanden friläggas med en gummiduk för att hindra bakterier att hamna i pulpan. Efter rotbehandling kan det kännas lite av tanden i ett par dagar men detta är övergående.

Implantat är en titanskruv som sätts in i käkbenet för att kunna fungera som en tandrot. På den monteras en krona, en protes eller en bro.

Implantatbehandlingar

Innan implantatbehandling kommer käkbenet palperas av tandläkare som bedömer om benet är lämplig för behandlingen. För att kunna fastställa benvolym och höjd ska en undersökning med 3D-röntgen göras.

En skruv kan sättas i benet genom att skära i tandköttet eller inte. Detta görs under medicinering av lugnande medicin och lokalbedövning.

Implantaten behöver tid på sig för att växa fast i käkbenet och det kan ta olika lång tid beroende på var de sitter. Medan du väntar får du använda en avtagbar tandprotes.

Boka tid

Skicka ett meddelande till oss.
Vi återkommer så fort som möjligt.


Barntandvård

Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år.

Akuttider

Vi tar emot patienter med akuta besvär på samma dag. Du är alltid välkomen och ringa oss.

Barntandvård

Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år.

Akuttider

Vi tar emot patienter med akuta besvär på samma dag. Du är alltid välkomen och ringa oss.

Estetisk tandvård

Önskar du en snabb och effektiv tandblekning? Vi tillämpar BrilliantSmile-metoden…

Bettskena

har du problem att sova på nätterna eller  har ett stressigt liv och pressar tänderna?